Wat is laten beleggen?

Bij het woord beleggen denken de meeste mensen meteen aan aandelen kopen, de film The Wolf of Wall Street en bewegende beurskoersen. Maar je kunt op verschillende manier beleggen. Je kunt het helemaal zelf doen of je laat experts het voor je doen. Voor de belegger die het nog spannend vindt om zelf de markt te betreden zijn er verschillende laten beleggen diensten. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Voordelen laten beleggen

  • Profesioneel beheer

  • Verschillende profielen

  • Automatisch spreiding

  • Laag instapbedrag

  • Lage kosten

  • Gemak

Beleggen bij Robeco doe je zonder kopzorgen. Iedereen kan bij Robeco eenvoudig online beleggen. Kies een variant die aansluit bij jouw wensen en de beleggingsexperts gaan voor je aan de slag.

Meer informatie

Semmie bestaat speciaal voor mensen die wel willen beleggen, maar niet zo goed weten hoe… Door de historisch lage spaarrente, is beleggen voor steeds meer mensen interessant.

Meer informatie

Met Begeleid Beleggen belegt u zelfstandig in een ABN AMRO Profielfonds. Je kiest Je doel, hoelang je wilt beleggen en hoeveel je inlegt.

Meer informatie

Met Aegon Beheerd Beleggen hoef je alleen je inleg te bepalen en het risico dat je wilt lopen. Daarna gaan onze experts voor je aan de slag. Zij volgen de financiële markten en passen je beleggingen aan waar nodig.

Meer informatie

Doelbeleggen bij ASN Bank is een makkelijke manier om jouw geld door hen te laten beleggen.

Meer informatie

Axento is voor u geschikt wanneer je jouw vermogen wilt laten groeien. Het maakt niet uit of je nu veel of weinig kennis van beleggen hebt. Zij nemen het dagelijks beheer van jouw vermogen uit handen zodat je hier geen omkijken naar hebt.

Meer informatie

Het kan niet simpeler: zij doen het beleggingswerk. Betaalbaar en met persoonlijke service. Instappen is heel eenvoudig en je kunt altijd bij jouw geld.

Meer informatie

Hun beleggingsaanpak is wetenschappelijk: veel verschillende aandelen en obligaties, zo laag mogelijke kosten en blik op oneindig.

Meer informatie

Uw beleggingen laten beheren door Evi is vermogensbeheer. Wij benutten de expertise van Van Lanschot om uw vermogen te beleggen. Evi belegt in één van de 5 Evi Fondsen, met onderliggend zo’n 20 zorgvuldig gekozen beleggingsfondsen.

Meer informatie

Dankzij Beleggen met Beheer kun je nu beleggen én je kostbare tijd besteden aan dat wat vandaag voor jou belangrijk is.

Meer informatie

Bij Knab laat je je beleggingen beheren door onze experts. Ideaal wanneer je net begint met beleggen en nog niet zoveel ervaring hebt. Zo krijgt je geld de kans om te groeien, terwijl je er zelf niks voor hoeft te doen.

Meer informatie

Bij Beheerd Beleggen nemen onze beleggingsexperts u het werk uit handen en beleggen op een manier die precies bij u past. Ideaal wanneer u zelf weinig tijd of kennis van beleggen hebt.

Meer informatie

Met Peaks beleg je in fondsen. Dit heeft een paar belangrijke voordelen. Zo zijn de kosten laag, omdat je de aandelen- en obligatiemarkt volgt en je dus geen dure fondsmanager hoeft te betalen

Meer informatie

Rabo Beheerd Beleggen maakt beleggen eenvoudig. Je bepaalt hoeveel geld je wilt inleggen, wat je doel is en hoeveel risico je wilt lopen.

Meer informatie

Met SNS Doelbeleggen wordt beleggen eenvoudig. Je bepaalt zelf je beleggingsdoel en het risico dat bij je past. Je kunt er zelfs voor kiezen een deel van het geld te sparen.

Meer informatie

Bij Triodos Bank beleg je alleen in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. In schone energie bijvoorbeeld. Door je geld duurzaam te beleggen maak je echt impact. En bouw je in eigen tempo vermogen op.

Meer informatie

Zwitserleven Beleggen is bedoeld voor mensen die zelf keuzes willen maken zonder advies, graag online inzicht hebben en op lange termijn vermogen willen opbouwen voor bijvoorbeeld studie, wereldreis of als extra inkomen voor later.

Meer informatie

Beleggingsprofielen

Een beleggingsprofiel (of ‘risicoprofiel’) geeft een indicatie van het risico en verwachte rendement van een belegging, beleggingsportefeuille of fonds.

Defensief 

Een defensief beleggingsprofiel heeft als doel om het risico van beleggen zo klein mogelijk te houden. Vermogensbehoud is daarbij het hoofddoel. Een defensief risicoprofiel bestaat voor het grootste gedeelte uit obligaties (vaak 75%). Het risico is relatief klein, maar het verwachte rendement is ook lager. Het overige deel (vaak 25%) wordt belegd in risicovollere beleggingssoorten zoals aandelen.

Neutraal

Een neutraal beleggingsprofiel bestaat meestal voor de helft uit obligaties en voor de helft uit aandelen. Dit risicoprofiel is een soort gemiddelde. Doordat de verhouding tussen aandelen en obligaties gelijk is, heb je een evenwichtige balans tussen risicomijdende beleggingen en risicovollere beleggingen.

Offensief

Een offensief beleggingsprofiel is bedoeld voor beleggers die bereid zijn een hoog risico te lopen in ruil voor een hoog verwacht rendement. Het grootste gedeelte wordt belegd in aandelen (meestal 75%). De overige 25% wordt belegd in obligaties. Het offensieve risicoprofiel is geschikt voor beleggers die een hoog rendement nastreven.

Kosten

Aanbieders rekenen een vaste vergoeding per jaar, de zogenaamde beheerkosten. Meestal is dat een percentage van je belegde vermogen, bijvoorbeeld 1%. Laat je beleggen in fondsen, dan kunnen er nog bijkomende fondskosten zijn. Elke aanbieder berekent de kosten anders.

Minimale inleg

Hoeveel geld je inlegt bepaal je helemaal zelf. Dit kan eenmalig zijn of een periodiek bedrag. Soms gelden er bij vermogensbeheerders minimumbedragen, deze kunnen verschillen per aanbieder. Bij de gewone fondsen is vermogen dat je inlegt vrij opneembaar, je zit niet ergens aan vast. Bij pensioen beleggen gelden andere regels.

Pensioen beleggen

De overheid heeft vastgesteld hoeveel pensioen elke Nederlander maximaal mag opbouwen per jaar. Heb je in het verleden minder opgebouwd dan dit maximum, dan kun je beleggen in een lijfrenterekening.

Met een lijfrente zorg je op een fiscaal voordelige manier voor extra inkomen dat je periodiek krijgt uitbetaald vanaf een bepaald moment voor een afgesproken termijn of tot het moment van overlijden, bijvoorbeeld als je met pensioen gaat. Deze uitkering is dan vervolgens weer belast (overigens vaak tegen een lager tarief dan de genoten aftrek).

Een belangrijk voordeel van het spaarproduct is, dat de jaarlijkse inleg binnen bepaalde grenzen aftrekbaar van het inkomen is en dat het opgebouwde lijfrentekapitaal buiten de vermogens rendementsheffing valt.

Kom bij de club

MEer uit je spaargeld halen was nog nooit zo leuk!

Elke maand wordt er door het stopmetsparen.nl- team een nieuwsbrief gemaakt waarin de actualiteit wordt besproken op het gebied van sparen en beleggen. Geen moeilijke taal en langdradige teksten, maar gewoon zoals je met je collega’s en vrienden ook zal praten op een borrel, maar dan over de financiële wereld!

Abonneer nu